Szüret utáni gyors feldolgozás, rövid ideig történő héjon tartás. Friss, intenzív a természetes savaknak köszönhető lendület és elsődleges, piros bogyós aromajelleg köszön vissza a nyeletben. Lekísér bármilyen ételsort vagy baráti beszélgetést.
A Kotsis közös boránál fontos az alapgondolat: tihanyi kékszőlő, helyi fajta, vulkanikus talaj, organikus művelés, kézzel szüretelt gyümölcs, spontán erjedés és tartályos érlelés finomseprővel. Minden más viszont változtatható és változik is, mivel Tihanyban nem volt még két ugyanolyan év. 2021-ben ezért maradt ki a kékfrankos, és házasítás helyett tisztán zweigeltből készült a Tihany Rosé. A borstílus most még közelebb áll Provence-hoz, a korty finoman gyümölcsös, részletes, sokízű és jellegzetes. Fordulat pedig nem csak a fajtaösszetételben van, most először dugó helyett lélegző csavarzár került a palackokra. Passzol az eddig talán legjobban sikerült Tihany Rosé stílusához.